Sajtó

Zenészmagazin Online – Zenei Hírek 2022. december

A veresegyházi blues komédiások, most egy komolyabb oldalukat mutatták meg, félretéve a humort, egy meghitt karácsonyi dallal ajándékozták meg a nagyérdeműt. A Boldog Karácsonyt címmel megjelent akusztikus daluk a régi családi karácsonyi hangulatot idézi, a maga egyszerűségében egy szál gitár kíséretében.

Blues Van – Hírek 2022. november

A 2017-ben alakult Red One House zenekar a legújabb, Magányos farkas című klipjében hívja fel a figyelmet korunk egyik súlyos társadalmi problémájára, a magányra. Ezt az életérzést elég realisztikusan ábrázolják a klipben és ehhez teljes mértékben igazodik a képi megjelenítés, ahol a látótér beszűkült és színek is a monokróm irányába közelítenek. A klip második felében az alkotók választ adnak, hogy ebből a lelki válságból, hogyan is lehet kilépni. A megoldás a ZENE.

Rockvilág Online magazin – Hírek 2022. október

Ebben a 2017-ben alakult zenekarban minden megvan, amitől a rhythm and blues igazi. Pikírt, szemtelenül szellemes szövegeik, színpadi megjelenésük Rejtő lapjaira kívánkoznak. Ha ehhez hozzávesszük a hangzást igazi, trebitschségükhöz nem férhet kétség.

Vas Népe – 2022. augusztus

Sok olyan zenekar létezik az országban, amely igazi kincs, de fórum hiányában alig-alig tud fellépni. Erre kiváló lehetőség a molnaszecsődi tábor, amely egyike a kevés helyszínnek, ahol gyönyörű környezetben. a Rába partján, woodstocki hangulatban pár napra helyre áll a világbéke.

Blues Van – hírek 2021. december

„November elején adta ki negyedik kislemezét az utcazene-fesztiválok közönségdíjas hokum blues-rock bandája, a Red One House. Az Elveszett idő ismét egy zeneileg színes album, viszont a mondanivalóját tekintve most az elgondolkodtató, érzelmes szövegek kerültek inkább előtérbe, a zenekartól eddig megszokott, szórakoztató témáktól eltérően.”

Zenészmagazin Online – Zenei Hírek 2021. szeptember

Ezúttal nem egy különleges, utcazenészek által használt, házi készítésű, vagy népi hangszert mutatunk be, hanem a Red One House új klipjét, a Hangszermustra különkiadását, ahol a már eddig bemutatott érdekes zeneszerszámok egy részét munkára fogja a zenekar. Ezekkel a hangszerekkel adják elő, stílszerűen, az örök érvényű Tobacco Road c. dal feldolgozását, magyar szöveggel.

Tiszaújvárosi Krónika XXXIX. évfolyam, 26. szám 2021. július

„A Red One House zenekar egy igazi utcazenekar, ahol a lábdob utazó bőröndből, a gitár szivardobozból, a basszusgitár pedig sakktáblából készült. Van mellé mosódeszka, néprádió, pajzán szövegek, és egy hosszú lábú énekesnő forrónadrágban, hogy teljes legyen a kép.”
A Tiszaújvárosi Krónika 2021. júliusi számában a 8. oldalon olvashattok rólunk egy cikket „HOKUM BLUES SZIVARDOBOZON, BŐRÖNDÖN címmel!” Köszönjük a riportot Surányi P. Balázsnak!

Zenészmagazin Online – Zenei Hírek 2021. március

„Mire jó egy régi szivardoboz, egy kidobásra ítélt mosódeszka, egy ütött-kopott bőrönd vagy éppen kis kedvencünk kutyatálja? A válasz egyértelmű: hangszerkészítésre! Már nemcsak a tengerentúlon a blues őshazájában, hanem itthon is találkozhatunk olyan utcazenészekkel, akik otthoni kacatokból készített hangszereken játszanak. Ezeket a különleges instrumen­tumokat kívánja összegyűjteni a veres-egy-házi kötődésű hokum blues-rock banda, a RED ONE HOUSE.”

Dalok.hu 2020. november (videopremier)

„A képregény egy hokum történetet tartalmaz, amelyben a főhős egy stoppos, akinek a különös kaland végén bekötik a fejét. A hokum műfajra jellemző kétértelmű, pikáns dalszöveghez a jól illeszkedő komikus vizuális világot a képregény alkotó Madarász Gergely teremtette meg.” „A statikus képregény képkockák apró animációk, effektek és kamera mozgások által kelnek életre a klipben. Az így elkészült közel három perces videó sok apró szórakoztató részletet tartogat a néző számára, ezért érdemes többször megtekinteni.”

16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztivál

„A beszélgetés során bemutatásra kerül a Red One House zenekar képregénye és az abból készült, Tolom a nőt című videóklip, ami egy lehetséges alternatívát kínál a képregények zeneipari felhasználását illetően.”

Underground Magazin 2020. szeptember

„A tavalyi évben jelent meg a Minden létben két kanál kislemezünk. Az album második dalához (Tolom a nőt) készült egy képregény. Ebből a képregényből készítettünk egy ´animációs´ videóklipet. Az élő premier 2020.09.27.-én lesz a 16. Budapesti Nemzetközi Képregényfesztiválon (a Dürer Kertben) és ezt követően az online médiában.”

Veresi Krónika XII. évf. 12. szám 2019. december

„A közönség egy különleges zenekar sajátos előadásának lett a részese, ahol a zene és az ének sem nélkülözte a vidám hangulati elemeket.”

 Blues Van  – Beszélgetések 2019. november

„Mivel a két album tematikailag eltér egymástól, de mégis kapcsolódik. A Féktelen úton című albumunk a magányt, az egyedüllétet, a szabadságot jeleníti meg, ami egy egyhangú, komor, vad, bulizós életmóddal párosul. Ennek ellentéte a Minden létben két kanál című albumunk, ami a párkapcsolatot, a házas életet, a kötöttséget jeleníti meg, ez színesebb, viccesebb, változatosabb. A két album nemcsak tematikailag, hanem zeneileg is eltér egymástól az elsőre inkább a keményebb rockos hangzás a jellemző, míg a másikra a könnyedebb blúzos.”

Rockvilág Online Magazin – Interjúk 2019. október

„A Red One House zenekar az ország első és egyetlen hokum blues-rock bandája egy újabb kislemezzel jelentkezett, ennek apropóján beszélgetünk Pál Zoltán Márkkal a zenekar vezetőjével.”

Veresi Krónika XI. évf. 10. szám 2018. október

„Egy internetes felhívásra jelentkeztünk, mert jó lehetőséget láttunk a fesztiválon történő megmérettetésre, így kerültünk a beválogatásnál a legjobb tizenkettő közé, majd végül az első helyre.”

Rockvilág Online Magazin – Hírek 2018. szeptember

„A zenei sokszínűségéről és szórakoztató, humoros színpadi show-jairól is hírhedt veresegyházi hokum blues banda a Red One House (veres-egy-ház), egy igazi blues-rock csemegével jelent meg a hazai kislemezek piacán.”

Scroll Up